Hoppa till textinnehållet
Aktivt val

Inför ditt bostadsköp

Funderar du på att köpa eller bygga en bostad? Då finns det en del saker som är bra att ha koll på. Lånelöfte, kontantinsats, handpenning och amortering är bara några av alla begrepp som är bra att känna till i samband med en bostadsaffär. I avsnitt 1 går Martin Birgerson på Fastighetsbyrån och Therése Svensson från Varbergs Sparbank igenom vad du ska tänka på innan du köper en bostad.

Köpa en bostadsrätt

Är du sugen på att köpa en lägenhet? Kul! Även här finns det lite att tänka på. Till exempel vad som ingår i hyran, vilka kostnader som tillkommer och hur bostadsrättsföreningens ekonomi ser ut. Hör Daniela Korsbakke från Varbergs Sparbank och Martin Birgerson från Fastighetsbyrån berätta mer i avsnitt 3

Köpa en villa

Plötsligt dyker det där perfekta huset och du börjar drömma om en framtid där. Innan du slår till så finns det en del att fundera på. Hur mycket kan du låna? Hur stor blir månadskostnaden? Vad finns det för renoveringsbehov framåt? Vad har du för undersökningsplikt innan köp? Som ni hör så är det en del att tänka på. I avsnitt 4 hjälper Stefan Eriksson från Varbergs Sparbank, Jakob Selander från Fastighetsbyrån och Magnus Larsson från Anticimex oss att förstå vad vi ska ha koll på.