Hoppa till textinnehållet

Covid-19 Stöd till dig som företagare

Coronaviruset covid-19 påverkar allt just nu – inte minst landets företag. Vi tar de utmaningar som råder just nu på största allvar och arbetar intensivt på att ta fram lösningar för att hjälpa er.

För att ge översikt över situationen och försöka förenkla vardagen lite samlar vi löpande information, råd och tips.

Med anledning av Coronaviruset

Coronaviruset ställer till problem för näringslivet. Vi på Varbergs Sparbank följer virusets konsekvenser och är mycket medvetna om de utmaningar som kan uppstå för dig som företagare.

Vi förstår att det är för tidigt att bedöma konsekvenserna, men vill ändå uppmana dig som kund att att kontakta oss i ett tidigt skede om du tror att detta kommer få kraftig påverkan på ditt företag.

Som lokal aktör med ett stort engagemang för vårt gemensamma samhälle vill vi vara med och ta hand om dina utmaningar tillsammans med dig.

Beräkningsverktyg

Hur påverkar åtgärder som korttidspermittering, uppskjuten moms och lägre sjuklönekostnad ditt företag? Använd våra räkneverktyg för att se hur kostnaderna i ditt företag påverkas.

Information om den statliga lånegarantin för företag

Att det är oroliga tider har nog ingen missat och de ekonomiska effekterna av Covid-19 har slagit hårt mot många företagare. Regeringen har därför infört en lånegaranti som ska hjälpa bankerna att stötta de företag som har fått ekonomiska bekymmer på grund av krisen.

Det här gör regeringen

Regeringen har tagit fram en rad nya åtgärder som ska minska de negativa effekterna för dig som företagare.

Tips till import- och exportföretag i osäkra tider

Stängda gränser, uteblivna leveranser och ökade valutarisker. Import- och exportföretagen drabbas hårt av coronakrisen. 

Tips

Mer information

Vi finns här för dig!

Du är alltid välkommen att kontakta oss. Just nu rekommenderar vi att du gör dina ärenden via appen, internetbanken eller telefon.

Vad händer världens börser?

Följ våra experters syn på marknaden och hur du bör tänka just nu.

Vanliga frågor och svar i spåren av covid-19

Många hör av sig till oss nu med frågor i anslutning till coronaviruset. Här har vi samlat våra vanligaste frågor och svar.