Hej Dragana och grattis till ditt första år hos oss. Hur har det varit?

- Det har varit över all förväntan! Det har varit otroligt kul att träffa alla våra kunder och ingen dag har varit den andra lik. Jag har ju främst ägnat året åt att lära mig allt kring kundservice där jag jobbar på dagarna, men har också engagerat mig i tvärprojekt i banken kring sparande och kundkoncept. Jag trivs i den flexibla miljön och att jag får chans att testa på – det gör att min kompetens breddas och att jag kan hjälpa våra kunder på ett bättre och snabbare sätt.

Varför sökte du dig till Sparbanksvärlden?

- Efter mina studier på Handelshögskolan i Göteborg var jag väldigt säker på att jag ville jobba just inom bank och med service. Min främsta anledning till att det blev Varbergs Sparbank är att man bidrar tillbaka till samhället. Jag har själv barn och njuter av ett aktivt liv tillsammans med min familj på fritiden. Att banken är med och bygger upp ett aktivt föreningsliv och ger bidrag till skateboardparker, fästningsbad och andra bra initiativ ger mig motivation i arbetslivet. Det var en viktigt skillnad för mig när jag valde mellan bank och bank, och jag är väldigt stolt över att få vara en del av den visionen.

Har du något tips på hur man som ny kan lära känna sin arbetsgivare?

- Mitt bästa tips är att ta de chanser som dyker upp för att lära känna din arbetsgivare på djupet. Jag har under mitt första år gått på näringslivsluncher, varit med på utdelningen av Sparbankshjärtat och nu kommande månad ska jag följa med på Varbergsgalan. Det kanske inte ligger helt inom min roll, men det berikar mig som anställd då jag får komma i kontakt och få insyn i andra delar av bankens verksamhet. Så ta chansen, för den finns ofta där!

Personlig sak blev pingisrack för din del. Berätta mer!

- Jag är en tävlingsmänniska som älskar racketsport och som gillar att dra igång nya saker. Jag tänkte ganska snabbt när jag började här att ett pingisbord hade varit toppen för gemenskapen avdelningarna emellan. Så jag gick helt enkelt till bankens VD Bosse och presenterade en ”investeringsidé”. Jag hade redan kollat med vaktmästaren hur vi skulle förvara det, gjort en budget och en A, B och C-plan för olika scenarion så det var svårt för honom att tacka nej. Nu kan vi spela pingis på fikarasten och vi ska även avsluta januari med en pingis-AW för alla anställda. Hoppas jag vinner pokalen!