Hej Tobias! Välkommen till banken. Berätta lite om dig själv!

Jag är 24 år och kommer ursprungligen från Tvååker. Jag har tidigare representerat Warberg IC i många år, men har nu valt att trappa ner på elitsatsningen och ägna mer tid åt min civila karriär. För tillfället studerar jag ekonomi på Högskolan i Halmstad och driver utöver det även ett bolag där jag hjälper till med målvaktsträning. Utöver detta gillar jag att träna och spendera tid med min familj och vänner.

Du har gått från sommarjobb på ekonomiavdelningen till att i början på året bli tillsvidareanställd som privatrådgivare. Vad är ditt intryck av Sparbanksvärlden?

Jag såg sommarjobbet som en bra chans att få jobba med något som hade koppling till min pågående utbildning. Intrycket är att det finns mycket kompetent personal i banken vilket jag tycker är viktigt för att man själv ska kunna utvecklas både som person och som medarbetare. Det är inspirerande att vara omgiven av kunnig personal som man både kan lära sig av och ta rygg på. Det känns såklart otroligt roligt att banken ville ha kvar mig då jag trivts väldigt bra.

Hur har du upplevt möjligheterna i banken för din personliga utveckling?

Möjligheterna har jag upplevt som stora! Det finns alltid någon hjälpsam medarbetare man kan fråga om man undrar något. Det finns en kultur att man ’’vågar’’ ta sig an lite knivigare uppgifter och försöka lösa dem. Stöter man på hinder finns det alltid folk som är villig att hjälpa till. Allt finns under samma tak här på banken och det betyder också att det finns goda möjligheter att ta sig an ny kunskap, det inspirerar mig!

Vad ser du fram emot i din nya tjänst?

Jag är en person som tycker om att träffa nya människor, så jag tror det kommer passa mig som handen i handsken att få jobba ut mot kund. Under våren smygstartar jag min nya tjänst och avslutar parallellt mina studier, sedan blir det 100% privatrådgivning från sommaren. Mina förhoppningar framåt är att såklart bli självgående och att bli omtyckt av våra kunder i Varbergs Sparbank.

Om du får ge ditt bästa tips till den som söker sommarjobb?

Testa att sök även om du inte känner dig bekväm och våga vara dig själv på intervjun! Det är mina bästa tips till den som söker sommarjobb.