Hej Thomas! Vad var ditt första uppdrag i banken?

Jag blev uppringd för nästan exakt 21 år sedan av dåvarande personalchefen på Varbergs Sparbank som frågade om jag var intresserad av att träffa bankens VD och ta mig an uppdraget att ombilda banken från Varbergs Sparbank till bankaktiebolag. Det kunde jag inte tacka nej till och ägnade mitt första arbetsår till det. Resultatet av detta är ju bildandet av Sparbanksstiftelsen som är ensam ägare till samtliga aktier i Varbergs Sparbank AB. Grundförutsättningen för att vi under årens lopp har kunnat dela ut så stora vinstbelopp från banken till vårt verksamhetsområde som vi gör. För mig är Sparbanker en mycket god kraft i lokalsamhället. Jag har svårt att se att det finns bättre företag om man ser till samhällsnytta och hållbarhet. Varberg hade varit en helt annan ort på många sätt om det inte varit för bankens bidrag till samhället genom åren.

I 21 år har du varit anställd hos oss – hur sammanfattar du denna tid?

Jag tänker framförallt på Sparbank som en väldigt bra samhällsföreteelse och Varbergs Sparbank som en väldigt god kraft i synnerhet. Eftersom vi är en så finansiellt välskött bank har vi genom alla mina år i banken, även finanskrisen, utvecklat samhället genom sponsorskap och aktieutdelningar till Stiftelsen. Där det finns en Sparbank finns det mycket bra som inte finns på andra ställen - det är jag mycket stolt över! Sedan är banken en fantastisk arbetsgivare och ett suveränt företag att jobba på. Av de arbetsplatser jag varit på är det den som varit bäst på att ta hand om sin personal. Det är väldigt lätt att komma fram till den slutsatsen när jag ser tillbaka på mina år här och mitt arbetsliv som helhet.

Vad ser du fram emot nu?

Jag ser fram emot att ha fortsatt kontakt med Sparbanksvärlden. Jag kommer fortsätta jobba med några mindre sparbanker i egen regi och takt. Jag ser också fram emot all den fritid jag kommer få. Mycket tid ska ägnas åt mitt stora fritidsintresse tennis och jag kommer ha ett än större engagemang i Varbergs Tennisklubb framåt!