Meny
Om banken

Jobba hos oss

Tillsammans, Nära och med Engagemang - så arbetar vi på Varbergs Sparbank! Vi söker dig som tycker om att göra affärer och som vill få möjligheter till personlig utveckling.
 

personal

Lediga jobb

Ta del av de tjänster som vi har lediga och är möjliga att söka just nu. 

Intresseanmälan

Är du nyfiken på att arbeta hos oss? Du är alltid välkommen att lämna en intresseanmälan. 

Hur är det att jobba på Varbergs Sparbank?

Varbergs Sparbank erbjuder dig ett brett spektra av yrkesroller. De allra flesta av våra medarbetare möter dagligen kunder för rådgivning inom t.ex. ekonomi, försäkringar eller juridik, medan andra specialiserat sig inom exempelvis kredithantering eller finansförvaltning. Vi erbjuder en mycket god arbetsmiljö, inspirerande kollegor och utmaningar för den som vill och vågar!

Vad är en Sparbank?

Vi är en fristående och lokal sparbank. Som sparbank har vi inga aktieägare och vi drivs utan enskilt vinstintresse. Allt vårt överskott stannar lokalt, till nytta för våra kunder, bygden och föreningslivet.

Mamma och barn läser bok

En unik närhet för bygden

Vi är en fristående och lokal Sparbank. Vi har fyra bankkontor för att finnas nära våra kunder - i Varberg, Veddige, Tvååker och Håsten. Varbergs Sparbank ska verka för bygdens långsiktiga, kollektiva sparande. Vår verksamhet ska gynna invånarna på sikt och därför har vi ett stort samhällsengagemang.

Den stora skillnaden är ägandet

Vi har inga vanliga aktieägare. Istället ägs Varbergs Sparbank av Sparbanksstiften Varberg. Det möjliggör att hela vår vinst stannar i Varberg och återinvesteras i vårt verksamhetsområde Varbergs kommun och Horred.

Så här fördelas vår vinst

Trygga våra kunders insatta pengar och säkerställa att banken kan drivas och utvecklas framåt. Stötta verksamheter och projekt som skapar samhällsnytta för oss som bor och verkar i Varberg genom sponsring och bidrag från Sparbanksstiftelsen Varberg.

Sparbanksidén visar omtanke om bygden sedan 1836

Genom att vara en stark ekonomisk bank kan vi växa med Varberg och ge våra kunder möjligheter att utvecklas. Genom sponsring och bidrag stödjer vi bygdens utveckling inom föreningsliv, idrott, kultur, näringsliv, forskning och utbildning. Det är detta som kallas Sparbanksidén – en hållbar idé som i dag är mer modern än någonsin.

45,9 miljoner under 2023

Under 2023 beviljades 180 ansökningar till stiftelsen samt 126 sponsringsavtal från banken för totalt 45,9 miljoner till aktiviteter som skapar samhällsnytta i Varberg. Tack till alla kunder, företag och medarbetare som gör det möjligt!

Kvinnlig entreprenör

Sparbankernas kunder mest nöjda i banksverige 2023

I årets SKI-undersökning för Sparbankerna högst betyg bland samtliga banker i Sverige, hos både privat- och företagskunder. Det bästa betyget vi som bank kan få och något vi är otroligt stolta över. 

Lär känna oss i våra sociala kanaler!

Vill du veta mer om oss? Få senaste nytt om bankens verksamhet och de projekt vi är involverade i på sociala medier.

Träffa våra medarbetare

personal

"Ska man lyckas med sina placeringar är det viktigt med en bra och tydlig plan."

Håkan Malm har jobbat i banken sedan 1981 och hunnit med en del olika tjänster och avdelningar under åren.  Nu arbetar Håkan som Premiumrådgivare.

personal

"Jag känner mig så peppad på att dra i gång en härlig höst och ge mig ut i skolorna!"

Så säger Ebba Engström som tillhör Varbergs Sparbanks Marknadsavdelning och bland annat arbetar med bankens skolprojekt KOLL.

personal

"Samhället har en stark självkänsla och framåtanda, och det får jag nog säga är det bästa med Tvååker"

Kerstin Karlsson, kontorschef i Tvååker firar 40 år som anställd i banken och 10 år som kontorschef och hon slår gärna ett slag för orten som ligger henne varmast om hjärtat.  

personal

"Det känns extra kul att jag får arbeta i Veddige på ett av våra mindre kontor."

Här har vi Ida som är ett nytt ansikte som ni kommer träffa på om ni besöker oss ute i Veddige. Sedan en månad tillbaka arbetar hon i vår kundservicemiljö!

Kontakta oss

personal

Christina Jannesson

Personalchef
Tel: 0340-66 61 65

Karin Axelsson

Bitr. personalchef
Tel: 0340-66 61 71

Din intigritet som medarbetare är viktig för Varbergs Sparbank

Medarbetarna är några av bankens viktigaste personer. Banken som arbetsgivare hanterar persondata om varje anställd och den nya dataskyddsförordningen GDPR reglerar medarbetarnas rätt till sina egna personuppgifter.