Hoppa till huvudinnehåll

Jobba hos oss

Tillsammans, Nära och med Engagemang - så arbetar vi på Varbergs Sparbank! Vi söker dig som tycker om att göra affärer och som vill få möjligheter till personlig utveckling.
 

personal

Lediga jobb

Ta del av de tjänster som vi har lediga och är möjliga att söka just nu. 

Intresseanmälan

Är du nyfiken på att arbeta hos oss? Du är alltid välkommen att lämna en intresseanmälan. 

Hur är det att jobba på Varbergs Sparbank?

Varbergs Sparbank erbjuder dig ett brett spektra av yrkesroller. De allra flesta av våra medarbetare möter dagligen kunder för rådgivning inom t.ex. ekonomi, försäkringar eller juridik, medan andra specialiserat sig inom exempelvis kredithantering eller finansförvaltning. Vi erbjuder en mycket god arbetsmiljö, inspirerande kollegor och utmaningar för den som vill och vågar!

Vad är en Sparbank?

Vi är en fristående och lokal sparbank. Som sparbank har vi inga aktieägare och vi drivs utan enskilt vinstintresse. Allt vårt överskott stannar lokalt, till nytta för våra kunder, bygden och föreningslivet.

Mamma och barn läser bok

En unik närhet för bygden

Vi är en fristående och lokal Sparbank. Vi har fyra bankkontor för att finnas nära våra kunder - i Varberg, Veddige, Tvååker och Håsten. Varbergs Sparbank ska verka för bygdens långsiktiga, kollektiva sparande. Vår verksamhet ska gynna invånarna på sikt och därför har vi ett stort samhällsengagemang.

Den stora skillnaden är ägandet

Vi har inga vanliga aktieägare. Istället ägs Varbergs Sparbank av Sparbanksstiften Varberg. Det möjliggör att hela vår vinst stannar i Varberg och återinvesteras i vårt verksamhetsområde Varbergs kommun och Horred.

Så här fördelas vår vinst

Trygga våra kunders insatta pengar och säkerställa att banken kan drivas och utvecklas framåt. Stötta verksamheter och projekt som skapar samhällsnytta för oss som bor och verkar i Varberg genom sponsring och bidrag från Sparbanksstiftelsen Varberg.

Sparbanksidén visar omtanke om bygden sedan 1836

Genom att vara en stark ekonomisk bank kan vi växa med Varberg och ge våra kunder möjligheter att utvecklas. Genom sponsring och bidrag stödjer vi bygdens utveckling inom föreningsliv, idrott, kultur, näringsliv, forskning och utbildning. Det är detta som kallas Sparbanksidén – en hållbar idé som i dag är mer modern än någonsin.

43,5 miljoner under 2022

Under 2022 beviljades 135 ansökningar till stiftelsen samt 125 sponsringsavtal från banken för totalt 43,5 miljoner till aktiviteter som skapar samhällsnytta i Varberg. Tack till alla kunder, företag och medarbetare som gör det möjligt!

Kvinnlig entreprenör

Sparbankernas kunder mest nöjda i banksverige 2023

I årets SKI-undersökning för Sparbankerna högst betyg bland samtliga banker i Sverige, hos både privat- och företagskunder. Det bästa betyget vi som bank kan få och något vi är otroligt stolta över. 

Lär känna oss i våra sociala kanaler!

Vill du veta mer om oss? Få senaste nytt om bankens verksamhet och de projekt vi är involverade i på sociala medier.

Träffa våra medarbetare

coworker

"Bankens samhällsengagemang var en viktig skillnad för mig när jag valde mellan bank och bank."

Efter sina studier på Handelshögskolan i Göteborg var hon säker på att hon ville jobba på bank och med daglig service. Möt Dragana Klempic, vår stjärna nere i kundtjänst på Torget, som gjort sitt första år hos oss.

coworker

"Alla som jobbar på en sparbank har en unik möjlighet att påverka sin framtid."

Så säger Martin på företagsavdelningen och är försäkringsspecialist för Liv pch Pension.

”Det är inspirerande att vara omgiven av kunnig personal som man kan ta rygg på.”

Från sommarjobb till nyskrivet anställningskontrakt! Ja, så blev det för Tobias Jernsand som började som timanställd sommarvikarie till att nu ta sig an uppdraget som Privatrådgivare på Håstens torg.

personal

”För mig är sparbanker en mycket god kraft i lokalsamhället.”

Född och uppvuxen ett stenkast från banken. Thomas Winbo har efter 21 år som anställd i Varbergs Sparbank gått i pension.  En medarbetare med ett stort hjärta för Sparbanksidén. 

Kontakta oss

personal

Christina Jannesson

Personalchef
Tel: 0340-66 61 65

Karin Axelsson

Bitr. personalchef
Tel: 0340-66 61 71

Din intigritet som medarbetare är viktig för Varbergs Sparbank

Medarbetarna är några av bankens viktigaste personer. Banken som arbetsgivare hanterar persondata om varje anställd och den nya dataskyddsförordningen GDPR reglerar medarbetarnas rätt till sina egna personuppgifter.