Meny
Om banken
Fästningsbadet

Vi är Varbergs Sparbank!

Vi älskar Varberg. Sedan 1836 har vi varit med och utvecklat vår stad till att bli en ännu bättre plats att leva och verka i för alla. Hela vår vinst stannar i Varberg. Genom att vara en ekonomiskt stark bank kan vi växa med Varberg och ge våra kunder möjligheter att utvecklas.

Genom vår sponsring bidrar vi till näringsliv och föreningars arbete och genom bidragen som vår stiftelse delar ut stödjer vi bygdens utveckling inom föreningsliv, idrott, kultur, näringsliv, forskning och utbildning.

Så var det förr, så är det nu och så är det i framtiden. Det är detta som kallas Sparbanksidén – en hållbar idé som i dag är mer modern än någonsin.

Mer information om Varbergs Sparbank

personal

Vision och värdeord

Varbergs Sparbank - det självklara valet. 

Vart är vi på väg, Varför och Hur.

Bidrag och sponsring

Genom vår sponsring bidrar vi till näringsliv och föreningars arbete och genom bidragen som vår stiftelse delar ut stödjer vi bygdens utveckling inom föreningsliv, idrott, kultur, näringsliv, forskning och utbildning.

Hållbar utveckling

Vi har ett stort ansvar att främja social, etisk, miljömässig och ekonomisk hållbarhet.

marknad

Jobba hos oss!

Tillsammans, nära och med engagemang - så arbetar vi på Varbergs Sparbank! Vi söker dig som tycker om att göra affärer och som vill få möjligheter till personlig utveckling.

Historia

Den 2 april 1836 startade Varbergs Sparbank sin verksamhet och idén var att driva banken ideellt med ett starkt socialt ansvar och med omtanke om bygden och de svaga i samhället.

tröska,sparbanksidén, filmen

Ekonomisk information

Här hittar du finansiell information som ex. årsredovisningar och andra finansiella rapporter från Varbergs Sparbank.

Snabba fakta:

Filmen om Varbergs Sparbank

  • Varbergs Sparbank har sitt säte och huvudkontor i Varberg. En affärsvolym på cirka 50 miljarder.
  • Vi är ca 150 anställda fördelade på en egen telefonbank och flera kontor i Varbergs kommun. Se kontor
  • Varbergs Sparbanks verksamhet är lokal. Alla beslut fattas här - stora som små, av oss som känner kunden, verksamheten och marknaden. En unik närhet.
  • Vi är en av Sveriges mest solida banker med en soliditet på ca 21%.
  • Vi är ett fristående bankaktiebolag. Swedbank är vår viktigaste samarbetspartner. Samarbetet omfattar framför allt produktsortiment, IT-stöd samt hypoteks- och fondverksamhet.

Kontakta oss

Telefonbanken & Kundtjänst

Få hjälp i vår kundtjänst med att skaffa swish, mobilt bankid, ändra överföringar, tillträde till service-/bankfack, kontanthantering mm.

Våra kontor - öppettider

Besök något av våra kontor i Varberg, Veddige eller Tvååker

Träffa vår personal - eller boka en tid

Ta del av vilka som jobbar hos oss. På Varbergs Sparbank jobbar 150 personer med olika bakgrund, erfarenheter och i olika åldrar.