Hoppa till textinnehållet

Hela vår vinst stannar i Varberg!

Vi älskar Varberg. Sedan 1836 har vi varit med och utvecklat vår stad till att bli en ännu bättre plats att leva och verka i för alla. Hela vår vinst stannar i Varberg. Genom att vara en stark ekonomisk bank kan vi växa med Varberg och ge våra kunder möjligheter att utvecklas. Genom vår sponsring bidrar vi till näringsliv och föreningars arbete och genom bidragen som vår stiftelse delar ut stödjer vi bygdens utveckling inom föreningsliv, idrott, kultur, näringsliv, forskning och utbildning. Så var det förr, så är det nu och så är det i framtiden. Det är detta som kallas Sparbanksidén – en hållbar idé som i dag är mer modern än någonsin.

34 miljoner under 2019

En anpassad segelbåt för människor med funktionsvariation, musikstunder på äldreboenden och en nybyggd skatepark i Breared. Det är tre exempel på projekt som blivit möjliga genom bidrag från Sparbanksstiftelsen. Under 2019 beviljades 124 ansökningar för totalt 34 miljoner till projekt som skapar samhällsnytta i Varberg. Tack till alla kunder, företag och medarbetare som gör det möjligt!

Senaste nytt

"En tillgänglighet för mtb-cykling och traillöpning som inte funnits tidigare"

Varbergs Sparbank är huvudsponsor till Varbergs Mountainbikeklubb och har lämnat ett bidrag för att kunna märka upp närmare 7 kilometer stig, där man springer trail åt ena hållet och cyklar MTB åt andra. Brearedsslingan och Klirreslingan återfinns med start och mål vid MTB-klubbens klubbstuga.

"Flightscopen kommer att ge oss fantastiska och varierande möjligheter"

Varbergs Sparbank sponsrar Hofgårds GK, där en stor del av stödet riktas mot klubbens framgångsrika juniorverksamhet. Genom ett extra bidrag kunde klubben inför säsongen 2020 införskaffa en Flightscope, en avancerad teknisk utrustning som kan användas både som hjälpmedel till svingförbättring och annan teknikträning samt till simulatorgolf mot skärm.

"Vi är en liten förening och det är en stor känsla att det satsas oss."

I slutet av april 2020 fick vi en ansökan om att utöka discgolfparken med nio hål. Det här är en satsning i tiden som gör det möjligt för fler Varbergare att spendera tid utomhus med lagom social distansering. Stiftelsens styrelse tog därför ett snabbt beslut och beviljade 70 000 kr till en utökad Discgolfpark.

- Ett världsarv tillhör alla, att utveckla det tillsammans med partners är ju helt avgörande.

Sedan 2004 är Varbergs Sparbank huvudpartner till Grimeton. Under kommande fem år bidrar vi genom Sparbanksstiftelsen med 15 miljoner för att Grimeton ska bli en besöksdestination för hela familjen och för världsarvets bevarande.

Berättelser med hjärta för Varberg

Engagemang driver utveckling

Hela vår verksamhet vill bidra till samhällsnytta. Vi som bank ger ekonomiska förutsättningar för andra att göra skillnad – och det gör de! Här kan du möta några fantastiska personer och verksamheter som alla gör Varberg lite härligare.

Projekt i egen regi

Skolprojektet KOLL

Genom KOLL vill vi få fler barn- och ungdomar att redan i unga år få koll på ekonomin. Våra barn- och ungdomsambassadörer besöker skolor i Varbergs kommun. Satsningen sträcker sig över elevens år i grundskolan, samt årskurs 2 på gymnasiet.

skolprojektet-koll

Digital vardag - trygghet nätet för alla

Genom projektet Digital vardag vill vi bidra till att minska det digitala utanförskapet. Genom fysiska träffar möter vi dig som vill få guidning i digitala verktyg som underlättar din vardag och pratar om säkerhet på nätet.

Följ fler berättelser i sociala medier!

Ny skatepark, fågelskådarkaffe och söndagscurling.

Kanske får du inte nog av att läsa berättelserna här? i våra sociala kanaler kan du följa vår verksamhet närmre. Du hittar oss på:

sparbanksstiftelsen-skate