Hoppa till textinnehållet

Hela vår vinst stannar i Varberg!

Vi älskar Varberg. Sedan 1836 har vi varit med och utvecklat vår stad till att bli en ännu bättre plats att leva och verka i för alla. Hela vår vinst stannar i Varberg. Genom att vara en stark ekonomisk bank kan vi växa med Varberg och ge våra kunder möjligheter att utvecklas. Genom vår sponsring bidrar vi till näringsliv och föreningars arbete och genom bidragen som vår stiftelse delar ut stödjer vi bygdens utveckling inom föreningsliv, idrott, kultur, näringsliv, forskning och utbildning. Så var det förr, så är det nu och så är det i framtiden. Det är detta som kallas Sparbanksidén – en hållbar idé som i dag är mer modern än någonsin.

34 miljoner under 2019

En anpassad segelbåt för människor med funktionsvariation, musikstunder på äldreboenden och en nybyggd skatepark i Breared. Det är tre exempel på projekt som blivit möjliga genom bidrag från Sparbanksstiftelsen. Under 2019 beviljades 124 ansökningar för totalt 34 miljoner till projekt som skapar samhällsnytta i Varberg. Tack till alla kunder, företag och medarbetare som gör det möjligt!

Senaste nytt

Nu hyllar vi Varbergs bästa ungdomsledare 2020

Under hela oktober ger vi oss ut på turné med checkar under armen, blomsterbuketter och konfettiregn och överraskar Varbergs bästa ungdomsledare 2020 tillsammans med föreningen i en digital stipendieutdelning. 10 ungdomsledare får 10 000 kr. Även föreningen som ledaren är aktiv i får 10 000 kr.

Läxläsning som gör skillnad

Varje måndag, tisdag och onsdag är det fullt ös i Equmeniakyrkans lokaler. Vi besöker Klubb läxläsning som är en fantastisk plats och möjlighet för ett trettiotal elever på Bockstensskolan. Här får man gott fika och hjälp med läxläsningen i en lugn miljö. Projektet drivs av Equmeniakyrkan i Varberg sedan 25 år tillbaka, tack vare volontärernas ideella engamemang.

"Eleverna säger utvärderingarna att de växer som människor. Det bygger enormt mycket självbild att syssla med teater."

Har du någon gång cyklat på strandpromenaden och mötts utav 25 stycken rövare som gör vågen? Om ja! Då kanske du hamnade mitt i inspelningen av Gymnasiesärskolans filmatisering av Runa och Ronja. Varbergs Sparbank har genom Sparbanksstiftelsen i fyra år gett bidrag till Gymnasiesärskolan för att skapa möjligheter till kreativ utveckling för eleverna på Peder Skrivares Gymnasium.

"Det är lite av vår affärsidé, förutom det sportsliga, att hålla båda våra anläggningar uppdaterade och i fint skick"

I snart hundra år har det spelats tennis i Varbergs tennisklubb och trots konkurrens av det massiva genomslaget med padel är tennisen i Varberg mer populär än någonsin. Vi träffar ett par eldsjälar från styrelsen som stolt visar upp den nya utbyggnaden av klubbhuset i Stenbrottet.

Berättelser med hjärta för Varberg

Engagemang driver utveckling

Hela vår verksamhet vill bidra till samhällsnytta. Vi som bank ger ekonomiska förutsättningar för andra att göra skillnad – och det gör de! Här kan du möta några fantastiska personer och verksamheter som alla gör Varberg lite härligare.

Projekt i egen regi

Skolprojektet KOLL

Genom KOLL vill vi få fler barn- och ungdomar att redan i unga år få koll på ekonomin. Våra barn- och ungdomsambassadörer besöker skolor i Varbergs kommun. Satsningen sträcker sig över elevens år i grundskolan, samt årskurs 2 på gymnasiet.

skolprojektet-koll

Digital vardag - trygghet nätet för alla

Genom projektet Digital vardag vill vi bidra till att minska det digitala utanförskapet. Genom fysiska träffar möter vi dig som vill få guidning i digitala verktyg som underlättar din vardag och pratar om säkerhet på nätet.

Följ fler berättelser i sociala medier!

Ny skatepark, fågelskådarkaffe och söndagscurling.

Kanske får du inte nog av att läsa berättelserna här? i våra sociala kanaler kan du följa vår verksamhet närmre. Du hittar oss på:

sparbanksstiftelsen-skate