Hoppa till textinnehållet

Familjejuridik

Woman holding arms around a man and a a woman.

Alla behöver juridisk hjälp ibland. Exempelvis när du blir sambo, om du ska skilja dig eller när någon går bort. Juridiska tjänster skapar trygghet för dig samt dina nära och kära. Ta hjälp av en jurist, i lugn och ro på något av våra kontor.

Situationer när du kan behöva juridisk hjälp

 1. Köpa bostad

  Det är mycket att tänka på när man väljer att bli sambo. För att skapa en trygg vardag och framtid är det bra att ha ett testamente samt ett samboavtal. Ibland betalar man även olika mycket och då kan en revers ta bort ekonomiska frågor.

 2. Gifta dig

  Bröllopsdagen är en av de lyckligaste dagar du kan uppleva under ditt liv. Men ibland händer oförutsedda händelser och då är det bra att ha ett äktenskapsförord och testamente. Då behöver du aldrig fundera om någonting skulle hända.

 3. Skilja sig

  Vid en skilsmässa kan det uppstå många funderingar. Ett gemensamt liv slutar och då kan man behöva hjälp med frågor om vårdnaden och bodelning. Genom rådgivning kan ni vara trygga att allt står rätt till.

 4. Ny familj

  Ibland hittar du kärleken även senare i livet som skapar nya familjekonstellationer. För att alla ska känna sig trygga är det bra att prata med en jurist om äktenskapsförord, samboavtal, särkullbarn och testamente.

 5. Din framtid

  Ibland tar livet en oväntad vändning. Då är det bra att du har en framtidsfullmakt som ger en anhörig ansvar att ta hand om dina intressen. Se även till att ditt testamente är uppdaterat så att du och din familj kan känna sig trygga.

 6. När någon går bort

  Det är mycket sorg när du förlorar någon nära. Då vill man inte behöva fundera över vem som ska få vad. En jurist kan hjälpa dig med bouppteckningen och arvskiftet vilket underlättar allt för hela familjen.

  Arvskifte steg för steg

Boka juridisk rådgivning

Vi på Varbergs Sparbank Juridik är experter på familjejuridik och hjälper dig med juridik i livets alla skeden. 

Fullmakt för arvsskifte

För att hantera avslut av ett dödsbos engagemang i banken har vi tagit fram en fullmakt som vi använder i de fall dödsbo ska avslutas antingen av dödsbodelägare eller av annan på uppdrag av dödsboet.

 

Vid arvskiftet behöver banken även ta del utav följande handlingar i original:

 

 • Registrerad bouppteckning
 • Fullmakt
 • Lagakraftvunnet testamente

 

Fullmakt dödsbo

 

Prislista juridiska tjänster

Här finns en prislista för våra vanligaste juridiska ärenden. 

Kontakta oss Juridik

Hör av dig till oss så hjälper vi dig boka en tid hos någon av våra jurister.