Hoppa till textinnehållet

Aktier och aktiehandel är ett spännande sätt att spara. Det passar dig som vill vara delaktig och få dina pengar att växa, men samtidigt är medveten om att värdet kan svänga. Hos oss kan du handla aktier till lågt courtage, från 0 kronor. Vi hjälper dig komma igång att köpa aktier.

Köpa aktier - kom igång

 1. Öppna ett konto

  Börja med att välja vilken typ av konto du vill använda för att spara i aktier - Investeringssparkonto (ISK)* eller en värdepapperstjänst.
  Öppna konto och läs om alternativen

 2. Kolla vad det kostar dig

  När du handlar med aktier betalar du courtage. Hos oss är det enkelt, storleken på affären avgör courtaget och du behöver aldrig byta courtageklass. Har du under 100 000 kronor sparat betalar du 0 kronor.
  Courtage - se vilket du kan få

 3. Börja söka och köpa aktier

  I internetbanken söker och köper du aktier i något vi kallar börsskärmen. Den hittar du under rubriken värdepapper. När du är inloggad i appen väljer du spara och placera och trycker på sök för att hitta aktierna du är intresserad av.
  Logga in och börja handla aktier

* Investeringssparkonto (ISK) omfattas av den statliga insättningsgarantin för pengar på kontot upp till 1.050.000 kronor. Fonder och aktier omfattas av investerarskydd för värdepapper.

Aktiehandel - våra 5 bästa tips

 • Förstå vad du köper

  Undersök företaget du ska köpa aktier i innan du bestämmer dig så att du kan göra din egen analys.

   

 • Håll dig informerad

  Häng med i vad som händer i de företag och på de marknader du sparar i. Har du koll på både företagen, ekonomin och hur aktiemarknaden fungerar ökar dina chanser till lyckade investeringar.

   

 • Spara långsiktigt

  Aktiemarknaden har en långsiktig tillväxt och du behöver också vara långsiktig för att befinna dig där. Investera aldrig pengar som du behöver inom en snar framtid för då kan du tvingas sälja när kurserna gått ner. Men om du har möjlighet att vänta vänder ofta kursen upp igen.

   

 • Spara regelbundet

  Det är omöjligt att tima när det är rätt tillfälle att köpa eller sälja på börsen. Sparar du regelbundet får du ett snittpris eftersom du handlar både när det är dyrare och billigare. 

   

 • Sprid risken

  Minska din risk genom att investera i olika företag, branscher och på olika marknader. Satsa gärna på minst tio olika företag så är det inte hela världen om några av dem går sämre. Att satsa allt på en och samma bransch är inte heller optimalt eftersom hela branschen kan rasa samtidigt. Tänk på att variera mellan branscher som påverkas av olika saker.

   

Tips om aktier och börsinformation

Köpa och sälja aktier via internetbanken och appen

Du kan enkelt köpa och sälja aktier via internetbanken och appen på börserna i Sverige, Norden, Baltikum och USA. Därutöver har du tillgång till aktiehandel på fler marknader via 0340-66 60 00, våra kontor och mäklarbord.