Hoppa till textinnehållet

Bekvämt fondval

 • Svårt att välja fond? Våra Basfonder gör valet enklare
 • Välj önskad spartid och se vilken basfond som har en risknivå som du är bekväm med
 • Du slipper ha koll, vi sköter förvaltningen åt dig och anpassar fonderna efter vad som händer på marknaden

Starta ett enkelt och smart fondsparande och slipp förvaltningen av fonderna! Välj den basfond som stämmer med din risknivå och spartid. Sedan sköter fondförvaltarna resten.

Välj den Basfond som passar dig!

Riskinformation: Vi vill påminna om att historisk avkastning inte garanterar avkastning i framtiden. Värdet på fonder kan både minska och öka och det är inte säkert att du får tillbaka alla pengar som du har satt in. En fond med riskklass 6-7 kan på grund av sin sammansättning och använda förvaltningsmetoder minska och öka kraftigt i värde. Du hittar faktablad, informationsbroschyr och fondbestämmelser under respektive fond på swedbank.se/fondlista eller hos din återförsäljare.

Pajdiagrammen visar fondernas normalfördelning.

Mer om basfonderna

 1. Lätt att välja fond

  Det enda du behöver göra är att fundera på hur länge du ska spara och om du vill ta mer eller mindre risk och sedan välja den Basfond som passar dig.

 2. En fond räcker

  En basfond är en så kallad fond-i-fond vilket innebär att du egentligen sparar i flera olika fonder samtidigt. Med en Basfond får du tillgång till spännande investeringar på olika marknader, till exempel bolag som bidrar till omställningen till en mer hållbar värld.

 3. Vi sköter resten

  När du sparar i en Basfond gör våra förvaltare löpande justeringar för att att din valda risknivå ska hållas. Samtidigt analyseras och utvärderas olika möjligheter för att anpassa fonden efter rådande marknadsläge.