Hoppa till textinnehållet

Beviljade bidrag

"En tillgänglighet för mtb-cykling och traillöpning som inte funnits tidigare."

Varbergs Sparbank är huvudsponsor till Varbergs Mountainbikeklubb och har lämnat bidrag för att klubben ska kunna märka upp närmare 7 kilometer stig där man springer trail åt ena hållet och cyklar MTB åt andra. Brearedsslingan och den enklare Klirreslingan återfinns med start och mål vid MTB-klubbens klubbstuga.

"Flightscopen kommer att ge oss fantastiska och varierande möjligheter"

Varbergs Sparbank sponsrar Hofgårds GK, där en stor del av stödet riktas mot klubbens framgångsrika juniorverksamhet. Genom ett extra bidrag kunde klubben inför säsongen 2020 införskaffa en Flightscope, en avancerad teknisk utrustning som kan användas både som ett hjälpmedel för svingförbättring och annan teknikträning samt till simulatorgolf mot en skärm.

"Vi är en liten förening och det är en stor känsla att det satsas oss."

I slutet av april 2020 fick vi en ansökan om att utöka discgolfparken med nio hål. Det här är en satsning i tiden som gör det möjligt för fler Varbergare att spendera tid utomhus med lagom social distansering. Stiftelsens styrelse tog därför ett snabbt beslut och beviljade 70 000 kr till en utökad Discgolfpark.

- Ett världsarv tillhör alla, att utveckla det tillsammans med partners är ju helt avgörande.

Sedan 2004 är Varbergs Sparbank huvudpartner till Grimeton. Under kommande fem år bidrar vi genom Sparbanksstiftelsen med 15 miljoner för att Grimeton ska bli en besöksdestination för hela familjen och för världsarvets bevarande.

"Att vi får 200 000 kr till stipendier varje år av Sparbanksstiftelsen det får andra kulturskolor att tappa hakan."

Sedan 2016 bidrar Sparbanksstiftelsen med årliga stipendier till Kulturskolans elever, för att unga i Varberg ska känna sig uppmuntrade att vilja utvecklas i sina konstformer.

Varbergs Sparbanks stöd till Röda korset möjliggör hjälpinsatser till äldre under Coronakrisen.

Varbergs Sparbank har genom Sparbanksstiftelsen beviljat 300 000 kr till Röda korset Varberg för att lokalt samordna frivilliginsatser till att stötta äldre i Varberg med hjälpinsatser under Corona-krisen. 

Se tidigare beviljade bidrag

Här hittar du vårt arkiv med berättelser från föreningar och projekt som fått bidrag från Sparbanksstiftelsen.