Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
Familjejuridik
App, internetbank och BankID
Händelser i livet

"Vi hoppas att Varbergarna tar chansen och upptäcker nya platser genom Hitta ut."

Genom ett flerårigt bidrag från Sparbanksstiftelsen arrangerar FK Friskus succén Hitta Ut i Varberg för tredje året i rad. Fram till den 5 november finns det över 100 checkpoints utplacerade i Varberg med omnejd. Ta chansen att upptäcka vår stad och ditt närområde, med familj och vänner.

Hej Pia Hjertström, ledare FK Friskus-Varberg. Berätta - vad är hitta ut?
- Hitta ut är ett perfekt sätt för att hitta till nya platser och utflyktsmål på sin hemort. Det är en enklare form av orientering där man via en app i telefonen eller en klassisk pappkarta får upp checkpoints som man ska hitta i verkligheten. När man hittat en checkpoint registrerar man koden och kan tävla mot sig själv och andra. Hitta ut är helt gratis, passar alla åldrar och faktiskt även om han har funktionshinder.

Har ni någon särskild nyhet för i år?

- Nu i april har vi premiär för Varbergskartan och senare i sommar kommer även kartor för årets två nya områden, Läjet och Trönninge, att släppas. Dessutom är samtliga checkpointsplaceringar på Varbergskartan helt nya för i år. Så har man provat hittaut förra året kan man köra i år igen.

Vi vet ju att det krävs en hel del ideella timmar för att ro en sådan här satsning i land. Vilka är ni som jobbar med projektet?

- Vi är ett gäng från orienteringsklubben FK Friskus-Varberg med olika kompetenser. Ingmar Johansson tar fram och aktualiserar alla kartorna, sedan är det flera av oss som arbetar med kontakt med sponsorer och marknadsföring, att hitta lämpliga placeringar för checkpoints, hemsida och sociala medier. Alla hjälps åt med att åka ut och ersätta stolpar som försvunnit eller blivit förstörda. Vi har väldigt roligt tillsammans när vi arbetar och det är ett projekt som känns meningsfullt.

 

Var får man tag i kartor om man är sugen på att ge sig ut i skog och mark?

- Man kan hämta fysiska kartor på Erlan Cykel & Sport, ICA Kvantum Varberg, Intersport Varberg, Team Sportia Varberg, Turistbyrån Varberg och Kulturhuset Komedianten. Och vill man slippa hämta så är det bara att ladda ned appen Hitta Ut Varberg.

Sist men inte minst då. Vad betyder bankens bidrag för den här satsningen?

- Banken bidrag är helt avgörande för att vi ska kunna arrangera hittaut. Vi har fått ett flerårsbidrag från banken som nästan täcker våra kostnader! Vi är otroligt glada och tacksamma för det, då det bygger friskvård för allmänheten!

Pia Hjertström, ledare motionssektionen och Ingemar Johansson, kartritare. Båda engagerar sig helt ideellt från FK Friskus Varberg.

Vårt bidrag till Hitta Ut

För att främja alla invånares hälsa i vårt verksamhetsområde finansierar vi Hitta ut mellan 2021-2023 med 120 000 kr. Hitta Ut arrangeras av FK Friskus-Varberg och är en friskvårdaktivitet öppen och gratis för alla som deltar.