För snart tre år sedan fick Filippa Wittzell nycklarna till lokalen som senare fick namnet ”Lokalen Snackbar”. Ett litet opretentiöst ställe där man kan slinka in med en god vän och dricka lokalproducerad öl, ett glas bubbel, få något gott att äta och dessutom får din bästa vän hunden självklart följa med.
Hej Filippa, berätta om Lokalen Snackbar. Vad är det för ställe?
- Tanken är att Lokalen ska vara lite som ett andra vardagsrum, istället för att gå hem till vänner och bekanta för att umgås så går man hit och gör det. Det ska vara en lättsam känsla och du ska alltid känna dig välkommen.
Vad har ni för mat hos er?
- Vi har tapasinspirerad mat med betoning på svenska råvaror där du kan få en smakupplevelse från världens alla hörn, med allt från Hugos populära friterade blomkål till ostron och egengjord ravioli.
Hur kom det sig att du startade eget och öppnade Lokalen?
- Jag har jobbat i restaurangbranschen sen jag var 15 år och ville göra något eget.
Jag kände att detta var nästa steg. Min morfar jobbade som kock när han levde, jag fick ibland följa med honom när han arbetade. Jag tror det var redan då mitt intresse för restaurangbranschen började.