Hoppa till textinnehållet

”Kom som du är och ta med dig hunden!”

För snart tre år sedan fick Filippa Wittzell nycklarna till lokalen som senare fick namnet ”Lokalen Snackbar”. Ett litet opretentiöst ställe där man kan slinka in med en god vän och dricka lokalproducerad öl, ett glas bubbel, få något gott att äta och dessutom får din bästa vän hunden självklart följa med.

Hej Filippa, berätta om Lokalen Snackbar. Vad är det för ställe?

- Tanken är att Lokalen ska vara lite som ett andra vardagsrum, istället för att gå hem till vänner och bekanta för att umgås så går man hit och gör det. Det ska vara en lättsam känsla och du ska alltid känna dig välkommen.

Vad har ni för mat hos er?

- Vi har tapasinspirerad mat med betoning på svenska råvaror där du kan få en smakupplevelse från världens alla hörn, med allt från Hugos populära friterade blomkål till ostron och egengjord ravioli.

Hur kom det sig att du startade eget och öppnade Lokalen?

- Jag har jobbat i restaurangbranschen sen jag var 15 år och ville göra något eget.
Jag kände att detta var nästa steg. Min morfar jobbade som kock när han levde, jag fick ibland följa med honom när han arbetade. Jag tror det var redan då mitt intresse för restaurangbranschen började.

Vad är det bästa med att ha eget?

- Jag älskar mitt jobb! Att kunna göra folk glada genom att de får komma hit, äta god mat och ha en härlig stund tillsammans med mig och min personal. Det är häftigt att få jobba med något som känns så uppskattat. Jag har även Varbergs finaste stammisar som är väldigt måna om Lokalen. Det gör mig både rörd och glad över att folk vill vara här.
När jag har idéer om verksamheten kan jag förverkliga dem. Allt från att planera olika event, prova nya maträtter, till att ändra och tex hänga upp nya bilder på väggarna.

Vad ser du framåt? Vad gör du om 10 år? Finns Lokalen kvar då?

- Jag har alltid massa nya idéer, Lokalen är ständigt i förvandling, allt för att våra gäster ska trivas. Mycket tack vare min fantastiskt lyhörda hyresvärd så tog jag för cirka två år sedan över den större delen som vi kallar för ”På Hörnet”. Övertagandet av den större lokalen har gjort att jag börjat tänka mer storskaligt men känslan av intimitet kvarstår. Samt att jag har fått möjlighet att servera fler härliga varbergare.
Lokalen är här för att stanna, det har jag gett mig f-n på efter de senaste åren av pandemin. Så självklart kommer Lokalen att finnas kvar om 10 år!

Slutligen, vad har överraskat dig mest sen du öppnade Lokalen?

- Ska jag vara helt ärlig hade jag inte en aning om att storleken på vinglas kunde bli en sådan snackis som mina har blivit!