Efter några månader med stängda dörrar så har äntligen har Prästgatan öppnat igen. Och trots att namnet är sig likt så är det mycket som är nytt. Våra företagskunder Linus, Martin, Samuel & Peter har tagit över restaurangen och öppnat upp för både lunch och kvällsservering.
Hej på er! Ni har nu haft öppet en månad. Hur ser ni på framtiden?
- Första tiden har varit fantastiskt roligt men väldigt intensivt. Vi har fått bra respons från folk runt omkring och har redan nu fått stammisar som besökts oss cirka tre dagar i veckan. Vi ser fram emot att skapa ett ställe som är glatt och trevligt som folk vill besöka. Både för maten och drycken, och också för att träffa alla oss som jobbar här. Vi ser med glädje på framtiden och hoppas att det finns ett underlag i Varberg som är stort nog för oss. Det är med skräckblandad förtjusning som vi gör den här satsningen - men känner samtidigt att vi måste ju våga. Vi får gasa och försöka vara kreativa helt enkelt.
Hur har ni satt er prägel på restaurangen?
- Vi har valt att behålla namnet för vi gillar vad de tidigare ägarna byggt upp. Prästgatan är förknippat med vällagade luncher och vi vill spinna vidare på det med vällagade middagar i kombination med vin. Vi driver också restaurangen Spiseriet ute i Vare och har tagit med oss vår matfilosofi därifrån till Prästgatan; råvaror efter säsong, lokala leverantörer och mycket hjärta. Vi skulle vilja säga att inget är nytt men allt är förändrat. Du som tidigare gäst ska känna igen dig i lokalen och maten men ändå se att någonting har hänt. Det som finns kvar är att du äter vällagad och bra mat. Vi vill inte förvalta de som dom byggt upp utan snarare förädla.