Hoppa till textinnehållet

Sparbankskilowatten – ger din förening möjlighet att investera i mer hållbara alternativ.

För att öka möjligheterna för föreningslivet till grön omställning lanserar nu Varbergs Sparbank och Sparbanksstiftelsen satsningen Sparbankskilowatten. Ett bidrag som ska ge lokala föreningar möjlighet att investera i mer hållbara alternativ som solceller, LED-belysning och andra energibesparande åtgärder. Totalt avsätter Sparbanksstiftelsen 20 miljoner kronor till satsningen.

här funkar Sparbankskilowatten

  • Som förening kan du söka medel till energieffektiviseringar som exempelvis solcellsanläggning, byte av värmekälla eller mer effektiv belysning för att bidra till en mer hållbar framtid.
  • För att kunna ansöka om Sparbankskilowatten behöver du vara en ideell förening i bankens verksamhetsområde - Varbergs kommun eller Horredsbygden - och äga din byggnad eller ha ett långsiktigt hyreskontrakt.
  • Ansöker du om solceller, kan du totalt ansöka om 100% av din kostnad upp till 250 000 kr.

här ansöker din förening

  • Lämna din ansökan till Sparbanksstiftelsen. Alla ansökningar sker digitalt.
  • I samband med att ansökan om bidrag görs skall din förening lämna offert och investeringskalkyl från leverantör.
  • För den del av investeringskostnaden som inte täcks av Stiftelsens bidrag finns möjlighet att söka ett solcellslån i Varbergs Sparbank. I det fall lån söks hos Varbergs Sparbank skall ett positivt kreditbeslut finnas när ansökan om bidrag görs hos Sparbanksstiftelsen. För villkor läs mer här