Idag hälsar vi på våra nya företagskunder Julia Tovedal och Viktor Ekman som driver Bar Glou Glou i Fiskexportens gamla lokaler i Varbergs Hamn. En vinbar som fokuserar på naturliga viner utan tillsatser och vedeldad mat gjord på lokala råvaror. Vinbaren har dessutom blivit listade i Eater över destinationer som är väl värda att besöka för matens skull under 2023.
Hej och välkomna till Varbergs Sparbank! Varför valde ni oss som er bank?
- Det känns självklart att välja en bank som vill vara med och driva Varberg framåt. Det var ett enkelt val för oss och det känns jättebra!
Berätta om Bar Glou Glou!
- Här kan man dricka naturliga och rena viner utan tillsatser, och äta säsongsbaserad mat gjord av lokala råvaror tillagade i vår vedugn från Italien. Här är det vinet som står i fokus. Vi är två riktiga vinfantaster så för oss är det givet att det är så det ska vara – vinet i fokus och självklart ska det vara naturligt. Maten som vi serverar är vinbarsmat – mycket snacks, lite fiskkonserver, pizza på söndagar, olika mellanrätter och allt är till för att delas. För oss är det viktigt att ta vara på allt som går för att ha ett minimalt matsvinn. Det gör att vi har en väldigt levande meny och rätterna kan bytas från dag till dag.
Vad har ni för vision med vinbaren?
- Vi vill att fler ska förstå vad hållbarhet i vinvärlden innebär och hur hantverksmässigt framställda viner utan tillsatser kan smaka. Vi har ca 150 olika vinartiklar och alla serveras på glas, för större möjlighet att gästen hittar exakt det som passar och i det få en ökad förståelse för den rena vinvärlden. Vi har ingen vinlista utöver det som står skrivet på väggarna, men man får absolut ta en vända i vårt vinbibliotek och spana in flaskorna för att se om det finns något man vill testa. Eller så berättar man vad man är sugen på och har för smakbild så tar vi fram något. Sedan får man prova sig fram tills man är nöjd. Vår personliga service vid varje gästs bord är väldigt viktig för det är där vi kan guide våra gäster i rätt riktning. Den häftigaste känslan är när gästerna kommer hit utan förväntningar och slutar upp som golvade av hur gott vinet faktiskt är. Det roligaste i det här jobbet är helt klart att vända den mest skeptiska till att bli en naturvinsälskare.